2003

 
30 mars. Årsmöte i församlingshemmet.
Styrelse Torsten Harrström, ordförande,  Inger Wikström, sekreterare, Birgitta Philipsson, kassör, Henry Gustavsson, Mattias Schönbeck, Inga Svensson, Ann-Mari Johansson.
Möte med underhållning av Hans-Göran Karlsson, Linköping som talar på ett mycket livfullt sätt om "Människor som jag mött" under sin tid som präst.
 
17 maj. Soldattorpsvandring i samarbete med Släktforsningsföreningen. Tjugoåtta personer möter upp för  att först se var soldattorpet Norrbo ) varit beläget. (På nuvarande golfbanan) Bara rester av potatiskällaren finns kvar.. Nästa anhalt Hälla 10 (Stavlöten), som numera kallas Thernslund. Här finns den gamla soldatstugan kvar och ett fotografi av den från början av förra seklet med soldatfamiljen i förgrunden överlämnas till nuvarande ägaren Bernt Arnesson. Sedan färd direkt till Sven och Stina Karlssons hem Solbacken, där vi kan äta vår medhavda matsäck.
Nästa mål Knutstorp nr 12 (Solhem). Det är om- och tillbyggt under åren och används nu som åretruntbostad.
Nu är det bara soldattorpet Kulla att hitta fram till. Färd förbi gården Stensätter och sedan att gå ett hundratal meter in i skogen. Husen revs på 1940-talet så nu kan vi endast se grundresterna efter ladugård, källare och stuga väl inbäddat bland körsbärsträd.
 
14 juni. Utfärd till Nartorps gruvor under ledning av Torsten Harrström. Lars Nilsson informerar om livet i bygden då gruvdriften var igång. En promenad i omgivningarna för att bese de gamla gruvhålen innan färd till Å kyrkoruin. Sista anhalten blir Furingstads kyrka med dess målningar som visas av Lars Ohlin.
 
20-21 maj. Ett flertal föreningsmedlemmar deltar vid "Heliga Birgittas hemfärd" då relikskrinet bärs från Klämma till V. Husby kyrka och dagen därpå med häst och vagn till Gårdeby kyrka. Samma dag är det "Medeltidsdag för mellanstadieeleverna i V. Husby, Östra Ryd och Gårdeby skolor vid V. Husby Kyrka. Även här är föreningsmedlemmar med och utför olika uppgifter.
 
16 okt. Kulturarrangemang i Hylingegården i samarbete med Östra Ryds och Gårdebys hembygdsföreningar. Naturfotograf Lars-Olof Hallberg visar och berättar med 160 unika bilder om syskonen Stig och Berit Aronssons ålderdomliga sätt att bruka sin gård Tömmesboda i Småland.
 
15 nov. Utflykt till Stavsjö Bruksmuséum. Här visar Willy Olsson tillsammans med sin fru Barbro oss runt i muséet som finns i den gamla kraftstationen som en gång var brukets hjärta.Bruket har funnits sedan 1662 och började gjuta kanoner år 1666. För oss V. Husbybor är det lite extra intressant eftersom 14 st gjutjärnsfönster i vår kyrka är gjutna på Stavsjö. Ett tackbrev till disponenten för Stavsjö Aktiebolag skickades från Västra Husby den 2 november 1881.