2004

 
10 mars. Årsmöte i Hylingegården.
Styrelse Rune Philipsson, ordförande,  Inger Wikström, sekreterare, Birgitta Philipsson, kassör, Henry Gustavsson, Mattias Schönbeck, Inga Svensson, Ann-Mari Johansson.
Kalle Bäck kåserar över ämnet "Det svenska dasset-inte bara en skitsak".
 
24 april. Utflykt till Bersbo gruvor. Här blir vi guidade i gruvlaven och och upp för alla trappor så vi kan se ner i det svarta gruvhålet. Vidare till metallgjuteriet där några av deltagarna gör fina inköp
Färden går vidare till Yxnerums kyrka där kyrkvaktmästaren visar oss dess sevärdheter. Här finns det ståtliga Burensköldska gravmonumentet som är sammansatt av stenar från elva socknar, där Burensköldska fideikommisset ägt gårdar på sin storhetstid. Hylinge i Västra Husby hörde dit då.
 
5 juni. Utflykt till St. Anna gamla kyrka och Tyristlöts skärgårdsmuséum.
 
25 sept. Resa till Kornettgården i Flistad socken. Ägaren Lars-Erik Johansson tar emot oss på trappan till muséet och efter en introduktion får vi titta på alla hantverkarmiljöer och samlingar från svunna tider i egen takt.. Innan hemfärden besöker vi Flistad kyrka.
 
23 okt. Hösten börjar visa sig på allvar med kyligt och disigt väder när färden ställs till Långserums by i Yxnerums socken och vidare till Fröjerum som omtalas redan på 1300-talet. Sista anhalten är hembygdsgården Salvedal som en gång varit en gård som tillhört Borkhults fideikommiss. Det är en sevärdhet innehållande 4 byggnader med 4 olika slags tak. Skönt att komma inomhus till värmen i muséet och bese dess samlingar och inte minst för att få dricka det medhavda kaffet.