2015

29 jan . En afton med kantor Kalle Främberg som berättade Västgötahistorier. 35 personer kom, lyssnade, skrattade och sjöng med i visorna.
 
18 mars  Årsmöte i Gamla Hemmet
Till styrelse valdes Bengt Johansson, ordförande, vice ordförande Ann-Marie Viktorsson, Inger Wikström, sekreterare, Lisbeth Harrström, kassör, Åke Öberg, , Berndt Prytz och  Jörgen Filipsson.
Kvällens gäst var Marianne Wik som läste sina egna dikter.
 
7 mars. Fågelholkstillverkning i snickarboa.
 
14 maj. 100-taler personer cyklade Hällerstadsjön runt
 
24 maj Gökafton på Rökstads marker med 16 deltagare. En skön sol värmde de medverkande och göken hördes bortifrån Restadbyn vid hemgången.
 
13 juni var det slåtter vid Klämma sluss med 14 personer. Varmt och skönt väder,
 
20 juni. Midsommardagens friluftsgudtjänst hölls på gräsmattan vid Gamla Hemmet. Vädret var opålitligt och det kom ett par lätta skurar men alla23 deltagarna satt kvar och spände upp paraplyerna. Stefan Sandberg ledde gudstjänsten och vår nya kantor Bodil Hedman spelade och sjöng.
 
15 augusti utflykt till Skäggestad kvarn som blev mycket lyckad bl.a. för det fina vädret och den intressanta miljön. Rolf Larsson berättade och visade den gamla kvarnbyggnaden bygd 1746 och som renoverats på senare år.
 
17 augusti. Ett studiebesök av Kimstad Hembygdsförening.
 
5-6  sept.  Östgötadagarna, Åke hade arbetat med att sätta upp regnskydd åt utställarna vilket visade sig vara välbehövligt då det regnade och blåste kallt båda dagarna. Ändå kom c:a 150 personer som fkade och dessutom många som endast kollade in vad utställarna hade att bjuda på. Åke Harrström sågade till gumman som nu står utanför Hemmet med ett fång ved.
 
18 sept. "Gårdsfest" vid Gamla Hemmet med drygt 70 personer. Vädret var helt på vår sida, torrt i jorden där det ska bli gräsmatta. Grillad korv och kaffe serverades och boulebanan provades.
 
26 sept. Utflykt till Mikael Saksi på Vikbolandet. Bara 5 personer deltog i den givande utflykten så vi försöker göra ett nytt försök till våren.
 
29 okt.Skäggestad kvarn igen men nu genom en bildvisning i Hemmet om renovering av densamma.
 
12 dec. "Lilljul i Gamla Hemmet" med många deltagare, väglaget var ju bra. Den nya högtalaranläggningen visade sig fungera alldeles utmärkt.
 
Övrigt:.
Tipspromenader har genomförts under såväl vår som höst och varit ett trivsamt arrangemang men fika i Hemmet för de som så önskat.
 
Att digitalisera och lägga in bilder på hemsidan har pågått hela året och vi har en rätt stor bildskatt nu. Arbetet har skett måndagsförmiddagar och kombinerats med fika kl 11 för alla som tittar in. Har blivit mycket populärt.

Stickkafé på onsdagar och hembygdscirkel varannan varannan.

Upprustningen av Hemmet har fortgått. Nu med övervåningen. som har fått stor förändring. Norra rummet har blivit stort och luftigt och Hallen har blivit större och luftigare genom en ny vindskupa. Golvet i hallen fick ett riktigt lyft genom inläggning av mycket gamla tillhyvlade golvplankor, Infästade med smidd spik. 
Tillgängligheten har förbättrats genom en ramp upp till verandan. Och parkeringen har utvidgats.Under några lördagar har en gärdesgård påbörjats som är tänkt att inhägna trädgården på tre sidor och ansluta mot hästhagen