Gamla Hemmet i Västra Husby socken
Rapporter augusti 2014
2014 08 25
Ljusets tid är snart här. Rogerth har börjat med elinstallationerna i uthuset. Det blir skönt för dem som inte vågat sitta på toan med dörren öppen. Ute kommer vi att få lampor på såväl stora huset som boden och anslagstavlan som kommer att lysa upp hela nätterna. Inte bara bra och trevligt utan kan vara lite avskräckande för mer ljusskygga individer. Dessutom har vi ju larm numera något som Anne-Marie redan har testat funktionen på.
Den utlovade kungatavlan levererade Per-Allan under dagen och är under högtidliga former (som det anstår kungliga) uppsatt på dasset.


Per-Allan överlämnar "Regenttavlan"

Åke
 


Tavlan sätts upp på dasset efter noggranna
anvisningar om placering


 

2014 08 18
Invigningen är över och var lyckad tycker alla och vi har fått mycket beröm. Denna måndag blev det utearbete med komplettering av jord kring äppelträd och grusgångar. Trivsam tillvaro vid "elvafikat" som vanligt. Vi fick ett besök av en man från Skärkinds Hembygdsförening. Han var intresserad av hur vi hade det men han var jäktad och hade inte tid att fika med oss. Vi misstänkte då att han var pensionär vilket han själv medgav vid direkt fråga. Inger hann ändå innan han slank ut genom dörren att visa honom att vi har bilder även från Skärkind av gårdar, folk och fä för hundra år sedan

Åke

2014 08 04-05
Lugnet har lagt sig över Hemmet och inga stridsaktiviteter har förekommit. Den flygande fiender har tydligen lagt ner vapnen. I vart fall har den inte synats till något mera. Vi får hoppas att det förblir så.
I övrigt inga åtgärder beträffande uthuset förutom rensning av spikar som suttit i stommen. En och annan stor gammal smidd spik har dock fått sitta kvar. Kan vara bra om någon skulle vilja hänga av sig rocken eller så. Per-Allan som kom förbi och hälsade på oss lagom till fikat (trevligt) lovade att komma med en kungaplansch till dasset. Det blir bra för så ska det ju vara.

Monterat spisfläkt i köket så nu kan vi steka fläsk utan att osa ner hela Hemmet. Efter en hel del knöl så blev det en kanal som går rakt upp i en huv på taket. Ventilationen till toaletten som finns på övervåningen fick stryka på foten men det får vi lösa senare. Här skjuter vi problemen framför oss för att gå lättaste vägen.

Åke


Spisfläkten monterad och i funktion. Nu kan vi fixa våfflor!