Gamla Hemmet i Västra Husby socken
Rapporter augusti 2015
2015 08 31  
Rogerth har kört igång med elinstallationerna på övervåningen. I övrigt färdigställande av båsen för utställarna. Nu ska det förhoppningsvis funka hyfsat även om det skulle komma regn, vilket vi naturligtvis inte vill ha.
Många vid fikat som kunde avnjutas i det härliga vädret på altanen. Olyckskorpar kraxar lite om sista sommardagen. Kanske är det så för i morgon är det september och då är det ju höst.

Åke

 

 

 


Redo för regnet vi inte vill ha.
 
2015 08 24  
Toan i princip klar förutom eldragning som dock är på gång för kommande fredag blir det ett besök på Bil-Tema för att inhandla material. Sedan är det fritt fram för Rogerth att installera på övervåningen och han är beredd att köra igång jobbet.
Östgötadagarna närmar sig med stormsteg och förberedelser för detta behövs. Har gjort i ordning bord till de utställare som ska vistas utomhus.
Hållare för en reklamskylt vid gång och cykelvägen har satts upp och Helmut kommer att teckna en affisch. På ladan kommer två stora vepor att sättas upp på väggarna mot vägen.
Ska också påbörja skärmskydden för utomhusutställarna. Vi måste räkna med att det kanske blir regnigt väder..

Åke

 
2015 08 13  
Sista rycket med rördragningen och äntligen så stod toastolen där inkopplad. Nu gäller det bara att utse någon frivillig som törs provsitta densamma.
Lite kakel ovan tvättstället, en spegel,  toarullehållare och lite annat smått och gott så ska det vara klart.

Tråkigt bara att dörren slagit sig så väldigt mycket så att den måste bytas ut. Jag har tyvärr ingen spegeldörr i lämplig storlek, så är det någon som har en dylig liggandes någonstans till ingen nytta, så tar Hembygdsföreningen gärna och  tacksamt emot den.

Åke


 


 

 

 

 


Porslinet på plats och inkopplat.
2015 08 10  
Någon rörmokare har inte dykt upp så jag såg mig bringad att ta tag i saken själv. Börjat med att sätta upp tvättstället i toan och dra rör. Ett problem uppstod när märkningen av de inkomna rören hade försvunnit. Vilken av dem var t.ex varmvattnet?
50 % chans att det skulle bli rätt om man chansade på någotn av dem men för min del upplever jag att det brukar bli 100 % fel.
Problemet löstes genom att sätta en hink under rören.  Sedan gick jag ner i källaren och vred försiktigt på varmvattnet medan Helmut stod inne i toan och kollade vilket rör vattnet kom ut ur. Vad bra att det finns mobiltelefoner så man kan kommunicera med varandra! Ock vilken tur att vi kollade för jag hade gissat på det andra röret.

Bengt har hämtat virket till gärdesgården som ska sågas. Gräset var kämpahögt där virket har legat men Bengt kom med traktor och slåtteraggregat och slog av det. Även dikesrenarna runt tomten. Tyvärr så ligger det en del stenar där som gick illa åt aggregatet. Dem måste vi ta bort.

Fullt vid fikabordet även denna måndag, Vad trevligt. Och vädret var soligt och varmt så vi kunde sitta ute på altanen.

Åke


Vackra blommor på Ingers rundel.


 
2015 08 03  

Fullt vid fikabordet denna måndag och det är ju mycket trevligt och roligt.  På måndagsträffar så är det ju meningen att bara kunna komma , träffas och prata bort en stund med bekanta och obekanta över en kopp kaffe eller te. Och fler kan komma för att vi har ju flera bord än ett. Huset är stort och nu börjar det bli i ordning även på övervåningen så där finns rum att vara numera. I varje fall delen mot norr inklusive hall och förråd.

Den här måndagen så målade Helmut färdig toaletten och jag har lackat panelen i hallen och trappräcket, så nu är det klart. Fritt fram för Rogerth att fixa till lite el där uppe och rörmokarn att installera toalettstol och tvättställ på toan.

Åke