Gamla Hemmet i Västra Husby socken
Rapporter december 2013
2013 12 19
Kommunen anser att vi ska ha vattenmätare för att mäta vår förbrukning av den ädlas vätskan. Vi själva tycker att det nästan borde vara försumbart i sammanhanget då vi förbrukar så lite men nu är i alla fall hållare till en dylik inmonterad så det är bara att komma och installera.

Åke

2013 12 16
Lite småfixande med dörrarna till uthuset denna dag. Anslagslister, haspar och lås. Hittat ett gammalt lås till pardörrarna i stora förrådet. Återstår att få tag i ännu ett till före detta vedboden. Är det någon som har ett sådant till övers i sina gömmor så emottages det med tacksamhet. Nu går det i alla fall att hålla dörrarna  stängda. Tankar har väckts att vi behöver en toalett som är tillgänglig för rörelsehindrade. Toaletten i själva Hemmet är alldeles för trång. En idé är att inreda den gamla vedboden till detta. Det är ju framdraget såväl vatten, avlopp som el dit och utrymmet är tillräckligt stort. Det är nog dumt att inte fixa det när vi är igång och isolera också så att vi kan hålla en temperatur över nollan.
Orvar och Inger hade datastuga även den här måndagen och ett flertal besökare hälsade på vilket är väldigt trevligt. Det uppskattar vi. Kom gärna och ha en pratstund.

 

Åke

2013 12 12
Mellandag med insättning av ny dörr till dasset. Kan vara bra med dörr för man vet aldrig. Dasset kan komma till användning en vacker dag. Den snö som vi hade i måndags har idag helt försvunnit då varma vindar har medfört många plusgrader.
Lite kompletteringsarbete återstår nu på gaveln åt öster innan det är aktuellt med brädfodring även där.

 

 

 

 


 

Åke

 

 


Ny dassdörr på plats.
(Hemlighetshusdörr kanske det ska vara,)
2013 12 10
Vilken tur vi hade som fick upp teglet medan det var snöfritt och bra för dagen efter så kom den, snön. Kanske var det ändå välplanerat. Nu gläder vi oss i alla fall av att ha det gjort. Denna måndag ägnades åt att fixa sockel på östra gaveln. Tog bort den gamla dassdörren som knappt kunde betecknas som dörr längre. Lite dragit på dasset. Tur att det inte är i bruk längre. Lisbeth fixade undan det sista efter julfesten och såg även till att vi fick en trevlig fikastund. Såväl för oss som jobbade som för några som bara kom för en pratstund, vilket är mycket trevlig och alltid välkommet.

 

Åke

 


Snö på tak och mark. Så bra att teglet kom på!
2013 12 05
SMHI har varnat för storm och snö så vi fick bråttom att lägga på teglet på uthusets tak. Vi var fyra personer som inklusive Jörgen  fixade så att det gamla teglet åter var på plats. Jörgen lyfte upp teglet med grävmaskinen vilket underlättade arbetet betydligt. Takrännorna i trä kom också på plats. Rogerth fixade belysningen i södra rummet så det är klart inför julfesten på söndag.

I förra veckan har Jörgen och Bengt i det närmaste färdigställt parkeringsplatsen på andra sidan vägen så nu är vi rustade för många besökare. Även fundamentet till ytterbelysningen har blivit gjutet så nu är det bara eldragningen dit och till anslagstavlan som återstår så har vi ljust i vintermörkret in till Hemmet..

Åke

 


Trärännan på plats och slutklämmen på takläggningen mot söder