Gamla Hemmet i Västra Husby socken
Rapporter juli 2015
2015 07 20-23  
Många gäster vid fikabordet denna måndag. Kan det ha berott på att Inger fyllde år just denna dag. Att hon dessutom bjöd på hallontårta gjorde inte saken sämre. Hon får gärna fylla år lite oftare tycker jag.
Börjat med golvet i hallen. Brutit bort det gamla och börjat att regla upp för de "nya" brädorna. Hann med att lägga ut några provbrädor under måndagen. Bestämdes att färgen på väggarna i övre hallen och toaletten skulle vara ljust grön som den i nedre norra rummet. Problemet var bara att det är svårt att ta med en provbit från väggen till färghandlarn för att bestämma den rätta nyansen. Senare kom vi på att färgen på tapeten i norra övre rummet var mycket lik den som var önskad och då blev det ett lättare förfarande då det bara är att ta med en tapetbit som blivit över till affären.
Att måla väggar när golvet var uppbrutet var ju inte att tänka på, så nu fick jag bråttom att fixa i ordning golvet då jag lovat Helmuth att köpa färg under onsdagen. Han var angelägen att komma igång med målningen och när han ringde mitt på torsdagsförmiddagen kunde jag meddela att färgen var på plats och jag var i färd med att lägga dit den sista golvbrädan. Då kommer jag strax sa han och nu är  målningen i full gång.
Den tillblandade färgen ser väldigt ljus ut. Det kanske behövs spillas i lite mer grönt till den andra strykningen. Vi får väl se hur det blir när det torkar.

Tillägg: Har besökt Hemmet
och hallens väggar är strukna en gång. Jag tycker att det har blivit mycket bra och kulören helt ok.

Åke

 


 

 

 

 


Helmuth i full gång med målningen
Golvet på plats
 

2015 07 14  
Försöket att bli färdiga med tapeterna under förmiddagen lyckades så nu är dom där. Nu är problemet att få till rätt kulör på väggfärgen.

Helmuth och jag efterlyser någon med bra färgsinne som kan välja ut något lämpligt. Taket är vitt. Dörrar och foder är också vita. Panelen och trappräcket har vi tänkt att bara lacka i klarlack och som golvet kommer att vara de gamla plankorna som även de kommer att vara klarlackade  
Vilken kulör ska vi då ha på väggen ovan panelen? Svar emotses tacksamt snarast!

Åke

 

 


Tapeterna på plats. Nu väntar målning.
2015 07 13  
Lite listning och målning runt toadörren och lackning av golvlist i hallen på morgonen. Sedan ett uppehåll för frukost och för att försöka att få hjälp med haveriet av vattnet där hemma något som inte var det lättaste i semestertider.
Efter gott fika satte Helmuth och jag igång med att tapetsera i den övre hallen. Sen start gjorde att vi inte hann färdigt under dagen så vi kommer att försöka att bli färdiga i morgon.

Åke

 

 


Helmuth skär kanterna på tapeten
2015 07 10-11  
Helmuth har lovat att måla väggarna i övre hallen och toaletten. Då jag inte var riktigt klar med spacklingen vare sig i hallen som toaletten så fick jag sätta lite fart och fixa det. Då jag rivit ut det gamla golvet i toaletten så var det bara att lägga in det nya så att det finns något att stå på. Lackat en sista gång på plats så nu är det bara att lägga in skyddspapp för att inte smutsa ner det.

Åke

 

 


Golvbrädorna på plats i toaletten med gamla smidda spikar.
2015 07 01-07
 
Slipat och lackat golvet i övre norra rummet så äntligen börjar det bli klart. Får se om någon känner sig sugen på att sätta upp lite gardiner och andra trevligheter. Nu är det också färdigt för att montera el när det passar.
Börjat med att lägga in nytt golv i toaletten genom att bryta bort det gamla och regla upp för de "nya" golvbrädorna. Hann med att löst lägga in en provbräda bara för att konstatera att väggen inte var rak så justering måste till.
Orvar och Inger har passerat en "milstolpe" då de nu lagt in över 500 bilder. Gå gärna in och kolla.

Åke

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lackat och klart i norra övre rummet.


Provbräda inlagd i toan