Gamla Hemmet i Västra Husby socken
Rapporter mars
2013 03 25
Kloning hade behövts denna måndag för att komma upp i en någorlunda stor arbetsstyrka. Måhända har påskfirandet redan startat eller kanske är måndagar för de flesta inbokade till annat.
Idag har Berndt fortsatt med sin koppleriverksamhet i källaren. Kallvattenrören är snart ihopsatta och det är inte så illa. Förr skulle många vara glada om de hade kallvatten indraget i huset. Nu hjälper detta föga för kommunen ser inte ut ha ha någon brådska att fixa något vatten till vårat "Hem".
Själv har jag tagit bort den gamla plastmattan i förstugan, lagt in ett nytt undergolv av spånskivor och lagt in en ny plastmatta. En gråmelerad enligt önskemål så att skräpet inte skulle synas så väl.

Framåt elva på förmiddagen började Berndt och jag bli fikasugna så vi kastade våra blickar utåt vägen  för att se om någon skulle dyka upp med en kaffekorg. Då kom Orvar och Ingrid, men dom var bara ute på promenad och tittade in för att muntra upp oss. Trevligt förståss men inget för kaffetörsten. Det fixade sig ändå för bra karlar reder sig själva. Kaffebryggaren klarade vi av och brödet från förra måndagen var det inget fel på. Det där med bäst före är tydligen betydligt överdrivet.

Åke


Nya golvet blänker i förstugan. Lite golvlist och kompletteringsmålning återstår. Sén är det färdigt.
 
2013 03 18
Den här måndagen blev det lite småpyssel på Hemmet. Bengt körde tillbaka stolar och satte sedan upp mörkläggningsgardiner i södra rummet. Berndt rörmokade i vår undercentral i källaren och jag själv listade lite och passade överskåpen i köket mot tak. Lisbeth kom och höjde trivselfaktorn flera snäpp med gott förmiddagsfika. Orvar och Inger fortsatte med sin datastuga och lade in fler bilder.

Åke

2013 03 16
Berndt och Kajsa skulle måla väggar i södra rummet på fredagen. Det har dom också gjort kunde jag konstatera vid ett besök på Hemmet under lördagen. Ljust och fint blev det. Vilken tur att vi har en målarmästardotter i föreningen. Jag har kompletterat med en hörnlist vid överskåpet ovan spisen. Man vet aldrig, när man minst anar det så drar väggmålarna vidare in i köket.
Det har framkommit synpunkter (förmodligen fullt befogade) att lådfronterna var lite för släta och tråkiga. Därför har jag gjort ett tappert försök att fräsa in lite profiler i kanterna på dem. Samma profil som på taklister och hörnlister. Tycker nog själv att det blev bättre.

Åke


Fräsningen syns knappt. Ni får kolla på plats! Välkomna!
 


Vägg där målningen av gips är klar. Bilden gör inte rättvisa
så det är bättre att ni kollar på plats även när det gäller målningen!


 

 

 

 

 

 

2013 03 11
Aktiv dag på Hemmet.. Många har varit där för att fixa till inför årsmötet på onsdag. Bengt, Lisbeth och Ann-Mari har röjt upp efter oss andra skräpnissar och gjort lokalerna städade och fina. Rogerth har dragit el ner till källaren så att min tillfälliga dragning dit ner kunde avvecklas. Kabeln hade blivit inbyggd (medvetet faktiskt) så den fick huggas av i båda ändar med en kvarvarande del i bjälklaget. Den hoppas jag naturligtvis få tillbaka om man någon gång bygger om eller river huset. Bra för Berndt som säkrare kan ha både värme och lyse när han kopplar rören där nere, vilket var hans sysselsättning större delen av dagen. Vi lyckades med att dra ett tomrör från diskbänksskåpet till källaren så att det går att dra el till den framtida diskmaskinen. Alternativet om det inte hade gått var att riva ner skåpen jag satt upp, något som jag inte var så intresserad av. Jag själv kompletterade målningen i taken samt fixade till luckor och lådor i köket.
Efter lunchen (för den som fick en sådan) satte Berndt, Sigrid och jag upp överskåpen.i köket. Lite uppfinningsrikedom kom väl till pass för att sätta upp skåpen ovanför spisen, då den som gjorde väggen där hade glömt att kottla för dem.

Åke

 

 

 


Taket målat, skåpen och luckorna på plats i köket


Förberett inför årsmötet.

2013 03 04-07
Återigen varit borta borta "å tjänstens vägnar" några dagar. Grundmålningen har fortsatt och förberedelser för eldragning. Båda dessa "yrkesgrupper" var inte stormförtjusta i att jag monterat skåp innan väggarna är fördigmålade respektive eldragning gjorts. Hört något om "fel arbetsordning" men jag förstår inte vad de menar. Någon har utfört en till synes hopplös men välbehövlig städning. Jag har ingen kännedom om denna "yrkeskategoris" inställning till skåpen men hoppar att de gjort städningen lättare.
Har efter återkomsten fortsatt med köksutrustningen och kompletterat med bänkskivor, diskho, kran och spishäll. Några skåpsluckor har också kommit på plats.

Åke 
 

 

 


Bänkskivor, ho och blandare på plats