Gamla Hemmet i Västra Husby socken
Rapporter november 2015
2015 11 23  
Riktigt många runt fikabordet denna måndag vilket verkligen var roligt. Inte ens det runda bordet räckte till utan fick utökas med ett till. Hoppas att det är en trend som håller i sig. Det har blivit så ombonat och trivsamt nu med nya fina dukar och nya gardiner. Och det nya omtalade draperiet in till köket blev ett riktigt lyft.
Nya gardiner även i norra nedre rummet där jag med nöd och näppe hann undan med att sätta upp gardinstänger innan Ann-Marie flinkt satte upp de nya som fint matchade i färg med rummet i övrigt.
I övre rummet plockade Ann-Marie upp mera gamla saker på de nya hyllorna. Här kommer de  väl till pass. De större sakerna som sågar etc. var vi överens om att sätta upp på timmerväggen där vi tror de skulle passa.
Lite övrig komplettering blev det i huset då det passade bra med inomhusjobb i det kalla vädret.

Åke

 
2015 11 16-18  
Beställning har inkommit på diverse kompletteringar på Hemmet. Gardinstänger i övre hallen och övre norra rummet. Draperistång mellan södra rummet och köket. Gardinstänger till norra nedre rummet samt hyllor vid snedväggarna i norra övre rummet.
På måndagen blev allt detta förutom gardinstängerna i norra nedre rummet fixat.
Under stickkafét på onsdagen kom det upp såväl draperi som nyuppsatta gardiner i hela huset utom nedre norra rummet. Dessutom pyntat och fixat lite här och där. Så fint och trevligt det kan bli! Bra med textilier som dämpar ekot i huset. En skillnad märks redan beträffande detta. Får nu bara han som ska fixa gardinstängerna i norra rummet ändan ur vagnen så är det nog snart nya gardiner även där.

Åke

 
2015 11 02  
Efter den här måndagen så har Rogerth gett oss möjlighet att vistas på övervåningen utan att treva oss fram efter mörkrets inbrott. Skönt när det nu blir allt mörkare för varje dag.

Åke