Gamla Hemmet i Västra Husby socken
Rapporter september
2012 09 27
Regn och regn! Det är svårt att göra något åt fasaderna när det är så blött. Tanken har varit att kunna måla en hel del till utvändigt innan hösten kommit för långt, och den har vi inte övergett ännu. Kvällen kunde ändå till en del ägnas åt att måla plåt, för den var torr. Torsten passade på att se vad som var att göra med allt buskage som växer runt huset och det mesta slyet är att ta ner och låta det som man vill ha kvar växa upp igen. Torsten som kan det här kommer att ta tag i det.
Tidigare under dagen har jag och Bernt skrapat knutar och foder och även grundat en del. Under den senast gångna veckan så har Bernt också målat serveringsluckan och jag har slagit bort betongplattan framför spismuren och lagt in trägolv där istället. Även lagat en del hål och trasigheter så nu återstår att slipa och lacka golvet. Beträffande dörren så saknas det fortfarande lås så vädjan om ett par stycken kvarstår. Det ska vara till högerhängda dörrar. Inger hade ett lås men det var tyvärr till en vänsterhängd dörr. Tröskeln har dock kommit på plats.
Åke

Lisbeth målar sockelplåten. Verkar vara ett svartjobb.

 

 

2012 09 13
Torsdagskvällens aktiviteter gick i förhindrens tecken och ensam är inte alltid stark men lite blev det ändå gjort. Serveringsluckorna kom på plats och nu återstår det att måla dem. (Läs Berndt och Kajsa). Tyvärr så öppnar inte luckorna så mycket som jag tänkt mig. Får se om vi nöjer oss med det eller om vi ska byta gångjärn.

 

 

 

 

 


Dörren som jag hittade hemma fick gångjärn och kom på plats. Blev inte så fel tycker jag. Det saknas lås emellertid och där skulle det vara ett gammaldags utanpåliggande. Är det någon som har ett eller två sådana liggande så tar vi mer än gärna emot dem.

Åke


 

 

 


Serveringsluckorna på plats. Som ni ser har även gardiner
satts uppDörr inmonterad. Lås och tröskel saknas.
2012 09 09
Tipspromenad med fika och visning av Hemmet. Mycket lyckat tycker vi med många besökare och trivsam samvaro. Förhoppningsvis väckte vi intresse för vår verksamhet hos besökarna och kanske några som kan ge ett handtag emellanåt. Lisbeth skötte som tidigare tipspromenaderna med den äran. En syssla som hon ändå gärna vill ha avlösning av emellanåt.
Ann-Marie fixade gott fika åt oss alla som ville ha och det var nästan alla.

Åke

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klart för fika

Skrönorna på gång?
 
2012 09 07 2012 09 08
Berndt och Kajsa får hela dagen för sig själva och passar på att måla väggarna en andra gång

Åke

 

 

Jag och tuppen klev upp i ottan för att hinna med att klara av resterande av panel och listning. Dessvärre så smet tuppen från själva arbetet vid hemmet.
Efter frukost kom Lisbeth och Ann-Marie och gjorde Hemmet fint. Bord och stolar på plats och lite kompletteringsmålning och småputs.

Åke
2012 09 06
Kvällen blev ägnad åt sådant som vi tyckte skulle vara klart inför starten med tipspromenaderna och visningen av hemmet. Alltid trevligt om det ser hyfsat ut. Ann-Marie hann med att måla vitt kring fönstren innan fler kom och urröjning av huset vidtogs för att det skulle bli någorlunda framkomligt till söndagen. De för stunden inte nödvändiga attiraljerna blev förpassade till uthuset. Jörgen och jag spikade och listade panel i norra rummet. Det blev en del kvar av det jobbet när kvällen var slut men det får bli en sista törn på lördag. Då blir det även en sista städning och övrig förberedelse för söndagen. Under kvällen blev även de nyglasade fönstren levererade och vi kunde sätta in dem. Ett riktigt lyft tyckta vi. Se resultatet här bredvid

Åke

 

 

 

 

 

 


Ann-Marie gör en sista strykning av fönstren på framsidan

Fönstren i. Vad tycks?
2012 09 02
Berndt har under  lördagen och söndagen grundat väggarna.
Jag har strukit taket för andra gången. Tyvärr så blev det brunt
genomslag vilket inte var så kul. Färgen skulle enligt utsago isolera för det. Kanske målade jag andra gången för tidigt. Nu får det stå några dagar innan en provstrykning av en yta.

Åke

 

 

 


 


Väggarna grundade. Det bruna genomslaget syns i taket
till höger