Gamla Hemmet i Västra Husby socken
Rapporter september 2015
2015 09 27  
Ingen internetuppkoppling ännu. Dessvärre är det så många parter inblandade och ärendet skjuts över annan aktör hela tiden. Nu är det kommunen och fiberinstallationen ärendet hamnat hos.Här finns ett företag som ska fixa felet men de kände inte till så mycket för avtalet var tecknat så sent som för en vecka sedan.
Det blev inte mycket med cirkeln i onsdags då vi inte hade någon bra förbindelse med yttervärden och kunde inhämta information och fakta.

Den skeva dörren till övre toaletten är nu bytt. En förnämlig slät variant är inhandlad på Jem&Fix i Söderköping. Efter en behandling på Luddingsholm är den nu förvandlad till en spegeldörr (i vart fall på utsidan) och upphängd på plats.

Uthuset som sedan länge stått (står) uppallad på träklotsar ska äntligen få en bättre grund att stå på. Börjat med att mura upp lättbetongblock i hörn och på mittsträckorna. Däremellan får vi passa in stenar så det blir som en sockel.
 

Kommentar: Felet på bredbandet nu åtgärdat. Fiberledningarna var enligt utsago aldrig ihopkopplade i en brunn.  Hur detta kan vara möjligt kan man väl undra då vi haft fungerande uppkoppling tidigare!!

Åke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nya dörren till toaletten


Uppmurning av hörnstenar

2015 09 20  
Gumman har blivit behandlad för spricksjuka genom ett sågsnitt genom rygg och bakdel. Förhoppningsvis så ska det nu även komma åt att torka inne i gumman så att sprickbildningen blir mindre och till viss del orienterad till sågsnittet. Att sprickor uppkommer är oundvikligt. Inoljad med linolja har tanten även blivit så det är fråga om rena skönhetsbehandlingen.
Nu är hon snyggt uppställd på plattor för att komma upp ifrån marken.

Stor del av måndagen ägnades åt att via telia komma ut på fibernätet. Det lyckades vi i alla fall inte med så att nu är det felanmält.Tyvärr så kommer vi nog inte ha någon internetuppkoppling till onsdag då vi har hembygdscirkel.
 

Åke

 

 
2015 09 14  

Handikappentrèn får väl anses som färdig nu när plattorna har kommit på plats. Frågan som uppstod var vem som lagt plattorna. Om det var jag eller gumman.
Källaren är nu urstädad så att det går att ställa ner saker som vi vill ha förvarade.
Många vid fikabordet vid elvasnåret. Så trevligt vi har det där.

Åke

 

 

 

 


Gumman framför de nylagda plattorna vi entren
.
 
2015 09 07  
Måndagen ägnades åt återställande efter Östgötadagarna. Det blev regniga dagar men trots detta tycker vi nog att det blev  succe med många besökare. Utställarna tyckte också att det varit bra och kommer gärna igen ett kommande år.
Gumman som Åke Harrström motorsågsskulpterat kördes upp till sin plats utanför Hemmet

Åke

 

 

 

 


Gumman flyttas