Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening
             Västra Husby kyrka Göta Kanal Hylinge 

 

Våra aktiviteter
 
Tipspromenaderna håller upp över den värsta vintern och kör igång igen lite längre fram mot vårkanten. Vi återkommer med besked i god tid innan.
.
Bygdecirkeln startar igen den 10:e januari. Kl. 18:30 som vanligt. Alla som vill är hjärtligt välkomna att vara med. Ni kanske har bilder, dokument eller liknande från socknen, någon by eller gård. Eller bara något att berätta.
Mycket nytt är inlagt på sistone bl. a. om Restad by och Stora Hagen. Gå gärna in och titta!

Yogan kör igång igen den 6:e februari. Är du intresserad så hör av dig till Lena Dagh.

Måndagsträffarna fortgår som vanligt hela tiden såvida inte måndagen inträffar på en helgdag, vilket är fallet nu i julhelgen.
Hjärtligt välkomna till en trivsam stund!
 
Träffarna på onsdagar gör ett litet uppehåll och där återkommer vi besked när det blir start igen,
 men troligen i mitten av januari.

Programmet i övrigt för första halvåret 2018 är i stort sett klart och presenteras inom kort.

Redan nu kan påminnas om besöket på Söderköpings kommunarkiv torsdag 18 januari kl 18.00. Här finns mycket spännande att upptäcka.
Samåkning 17.30 från Gamla Hemmet. Vi tar en fika där tillsammans.


Välkomna!

Åke       

 

   
Lilljul på Hemmet Husförhör på Hemmet

Årets aktiviteter avslutades med Lilljul på Hemmet som samlade många deltagare. Närmare ett femtiotal, som lät sig väl smaka av julgröten och skinksmörgåsen efter att först ha stärkt sig av julglöggen i snickarboden.
För att den rätta julstämningen skulle infinna sig sjöng vi några julsånger tillsammans och som brukligt lästes juldikter om tomtens och tomtenissarnas förehavanden på julaftonen. 
 

Åke

 

Lite pirrigt förståss med husförhör när man inte vet vilka frågor som ska dyka upp, men närmare 30 personer dristade sig ändå att komma till Hemmet en torsdagskväll.
Ett försök att blidga prästen med en lite starkare dryck vid ankomsten misslyckades kapitalt men det gick faktiskt riktigt bra ändå. Om det berodde på att vår kyrkoherde var mild med oss eller att vi var duktigare än förväntat är väl frågan.
S
jöng gjorde vi i vart fall duktigt vilket ni kan se om ni tittar under årets bilder, där Orvar har förevigat det hela.
Husförhöret avslutades som brukligt med kalas med god förtäring och trivsam samvaro.

Åke

 
Hemmet Hyra Hemmet?  

Nu har vi gått igenom hela Hemmet med renoveringen. Södra övre rummet var det sista som inte åtgärdats men nu är det färdig.t

Att hålla ett hus i skick är en ständig process så nu är det läge att börja om igen. För den som gärna skulle vilja rycka in med ett liten "handtag" så finns en lista anslagen i Hemmet med en del småsaker som borde bli gjorda. Överraska oss gärna!

Av de lite större åtgärderna är exempelvis en omfärgning av fasaden och att tilläggsisolera vinden, där det endast ligger  ett tunt lager sågspån. (som bäst). Även golvet i norra nedre rummet bör läggas om då det både lutar och i stort saknar isolering. Vi får ta det vartefter.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl. elva för dem som kommer då. Alla hjärtligt välkomna


 

 

 

 

 


 

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03