Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening
 

Västra Husby kyrka

Göta Kanal vid Snövelstorp

 


                   

 


Flygbild på Hembygdsgården Gamla Hemmet våren 2019

 

                                         Gubben i huggarbestyr
   

TIPSPROMENADER
Söndag 29/11 2010

30 personer kom till promenaden idag trots lite grinigt väder men ingen blåst och en sol som nästan tittade fram. Sju barn deltog och det var roligt.
Utlåtande beträffande frågorna var att de var lite svåra men roliga. Man får väl suga i sig det.
Rätt mycket engagemang blev det med skiljefrågan. Den var hur mycket gassel som skulle gå åt till att komplettera gärdesgården mot hästhagen. Jag menade att jag gjort en sofistikerad beräkning av åtgången genom att använda såväl pi som roten ur två. Vet inte om någon gick på det egentligen.
Se nu  under tävlingsresultat för att se hur det gick!
.

Åke

PROGRAMGRUPP

Vi har fått en nybildad programgrupp som ska komma med förslag till intressanta och trevliga a
ktiviteter för att fastläggas av styrelsen. Gruppen består idag av två personer men kan vara fler, så intresserade att påverka verksamheten är välkomna att deltaga.
 
De två i gruppen är:
Kajsa Prytz         tel 0704 94 73 63
Berit Andersson tel 0701 46 94 51

Kajsa och Berit vill gärna få förslag och önskemål om aktiviteter och är mycket tacksamma om ni hör av er.

 

PROGRAM

VÅRA ÅTERKOMMANDE AKTIVITETER

Tipspromenaderna har nu bara ett par gånger kvar innan helguppehållet.
Hjärtligt välkomna till sista rundorna!


Bygdecirkeln  har uppehåll just nu p.g.a. coronan. Vi kommer förhoppningsvis att köra igång igen efter vintern. Det blir som vanligt 18.30- 21.00 onsdagar jämna veckor.

Yogan är igång med höstterminen på ett coronasäkert sätt med slutspurten nu innan juluppehållet.

Måndagsträffarna gör uppehåll nu igen p.g.a. coronan men kör igång så snart läget blir bättre.
 
Åke 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM HEMMET

Tomtens gräsmatta har på vissa ställen varit lite ojämn minst sagt särskilt mot hästhagen där det varit stora stenar. Nu har vi börjat råda bot mot detta när vi under en fixardag planerat ut med en grävare och med traktor och skopa fyllt upp lite här och var. Till våren efter att frosten och tjälen rett till jorden får vi harva till den större ytan och så gräs där. Dikesslänten mot kyrkslänten som historiskt sett fungerat som soptipp har fått en utjämning med jord den också så att det ska gå lättare att slå av gräset fortsättningsvis.

Norra nedre rummet har varit lite kallt och misstankar har funnits att isoleringen i golvet varit dåligt. Det har bekräftats när vi nu brutit upp golvet för att göra ett helt nytt. Isolering fanns inte alls under större delen av golvet då den gamla trossbotten helt ruttnat bort. Nu hoppas vi att det ska bli mycket varmare och skönare då det blir golv med fullvärdig isolering

Att komma ut från övervåningen är viktigt om en brand skulle råka uppstå och trappan ner skulle vara omöjlig att använda. Nu är brandstegar uppsatta vid vardera övre rummen så att utrymning kan ske genom fönstren. Hågade kan alltid pröva "nedfarten".

Att hålla ett hus i skick är en ständig process så nu är det läge att börja om igen. För den som gärna skulle vilja rycka in med ett liten "handtag" så finns en nygjord lista anslagen i Hemmet med en del småsaker som borde bli gjorda. Överraska oss gärna!

Av de lite större åtgärderna är exempelvis en omfärgning av fasaden och att tilläggsisolera vinden, där det endast ligger  ett tunt lager sågspån. (som bäst).
 

Vi ses vartefter! 

 


 

HYRA HEMMET?

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03