Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening
             Västra Husby kyrka Göta Kanal                 Hylinge 

Göta virke och de gamla farlederna genom vårt landskap
.

22 februari, en torsdagskväll  kl 18:39 kommer arkeolog Gert Franzén till Gamla Hemmet.
Då får vi se och höra om de stora farlederna, land- och vattenvägar genom vårt landskap som ledde bort mot bl.a. Skänninge.
Här hade Birger Jarl, som tillhörde Bjälboätten, sitt stamgods.
Göta virke, försvarsvallen, som sträcker sig mellan Lillsjön och Asplången. Vad har den haft för betydelse genom tiderna?
Det finns många gåtor som sätter fantasin i rörelse och ger upphov till  frågor.
Kom, se och lyssna och kanske få svar på dina frågor.
Kaffe eller te serveras.

 

Våra pågående aktiviteter
 
Tipspromenaderna håller upp över den värsta vintern och kör igång igen lite längre fram mot vårkanten. Vi återkommer med besked i god tid innan.
.
Bygdecirkeln  Pågår med start 18:30 varje jämn vecka som vanligt. Alla som vill är hjärtligt välkomna att vara med. Ni kanske har bilder, dokument eller liknande från socknen, någon by eller gård. Eller bara något att berätta.
Mycket nytt är inlagt på sistone bl. a. om Restad by och Stora Hagen. Några bouppteckningar är också inlagda. Gå gärna in och titta!

Yogan har kört igång igen för vårterminen. En ny grupp är startad på söndagar. Är du intresserad att vara med så hör av dig till Lena Dagh.

Måndagsträffarna fortgår som vanligt hela tiden. VI skannar in gamla bilder från bygden så den som har sådana och är villiga att dela med sig så tar vi tacksamt emot.
Hjärtligt välkomna till en trivsam stund! Vi startar kl 10.00 och kaffet är vid 11.00.
 
Träffarna på onsdagar mellan kl.10.00 och 12.00. Med eller utan stickor men alltid trevlig samvaro vid kaffebordet.Välkomna!

Åke       

 
Hemmet Hyra Hemmet?  

Nu har vi gått igenom hela Hemmet med renoveringen. Södra övre rummet var det sista som inte åtgärdats men nu är det färdig.t

Att hålla ett hus i skick är en ständig process så nu är det läge att börja om igen. För den som gärna skulle vilja rycka in med ett liten "handtag" så finns en lista anslagen i Hemmet med en del småsaker som borde bli gjorda. Överraska oss gärna!

Av de lite större åtgärderna är exempelvis en omfärgning av fasaden och att tilläggsisolera vinden, där det endast ligger  ett tunt lager sågspån. (som bäst). Även golvet i norra nedre rummet bör läggas om då det både lutar och i stort saknar isolering. Vi får ta det vartefter.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl. elva för dem som kommer då. Alla hjärtligt välkomna


 

 

 

 

 


 

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03