Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening
             Västra Husby kyrka Göta Kanal Hylinge 

 

Tipspromenaden 3/12

Lilljul på Hemmet

Då är höstens tipspromenader avslutade.  Idag blev inget deltagarrekord, bara 17 trogna, men jag kan förstå.  Första advent med kyrkbesök, pepparkaksbak, regn och blåst skyller vi på.  Bland alla lätta frågor var det några som ställde till det, och toppresultatet blev tio rätt.  Men det var ni sju stycken som delade på.  Gå till Tävlingsresultat för vidare info.

 

 Lisbeth
 

Lördagen 9 december kl 14.00

Vi dukar upp med julgröt och skinksmörgås, kaffe och pepparkaka.
Bengt värmer glöggen i snickarboa.
Lotteri
Åke Harrström säljer sina unika trätomtar
Vi sjunger och trallar de gamla julvisorna vi inte får glömma bort

Välkomna

   
Bygdecirkel Husförhör på Hemmet
Bygdecirkeln har kört igång igen efter sommaruppehållet. Material läggs in vartefter så gå gärna in och titta på vad som kan vara nytt.
Restads by är färdigforskad vad bosatta människor där beträffar och kommer nu att läggas ut på hemsidan,

Har någon bilder eller annat intressant från Restad by, eller någon annan by, så är vi mycket intresserade att få ta del av det.

Ortsfolk berättar har redigerats om för att bli lättare att hitta i. Nu ligger berättelser under respektive berättare. Nyss inlagt är Elin Norrbom, Unos mamma, som har flera berättelser. En härlig människa som ibland inte skräder sina ord.

Åke

Lite pirrigt förståss med husförhör när man inte vet vilka frågor som ska dyka upp, men närmare 30 personer dristade sig ändå att komma till Hemmet en torsdagskväll.
Ett försök att blidga prästen med en lite starkare dryck vid ankomsten misslyckades kapitalt men det gick faktiskt riktigt bra ändå. Om det berodde på att vår kyrkoherde var mild med oss eller att vi var duktigare än förväntat är väl frågan.
S
jöng gjorde vi i vart fall duktigt vilket ni kan se om ni tittar under årets bilder, där Orvar har förevigat det hela.
Husförhöret avslutades som brukligt med kalas med god förtäring och trivsam samvaro.

Åke


 

 

 
Hemmet Hyra Hemmet?  

Nu har vi gått igenom hela Hemmet med renovering. Södra övre rummet var det sista som inte åtgärdats men är nu i det närmaste färdigt. Bara ett par belysningsarmaturer och ett värmeelement återstår att införskaffa. För yogan är allt klart till start 5/9 och test-yoga utfördes under Östgötadagarna till belåtenhet.
Innan dess var det högtidlig invigning av rummet med champagne (Läs cider).

Nu återstår det lite gärdesgårdsbygge innan det är läge att börja om igen. Exempelvis behövs en omfärgning av fasaden.
Alla värmeelement kommer att också bytas ut. De var felaktiga och är nu tillbakalämnade till inköpsstället. Ett av dem som var monterat på handikappstoan fattade eld och en del av bakomvarande väggen brann upp. Som vä
l var så slocknade elden troligen av syre brist. Nära var det i vart fall att hela uthuset brunnit upp.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl.elva för dem som kommer då.


 

 


 

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03


*