Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening
 

Västra Husby kyrka

Göta Kanal vid Snövelstorp

 


                   

 


Flygbild på Hembygdsgården Gamla Hemmet våren 2019

 

                                         Gubben i huggarbestyr

TIPSPROMENADER
Söndag 20/ 9 2010

Efter långa nio månader, så var jag åter på plats i Hemmet. Och där dök ni upp med glada tillrop, både gamla bekanta och nya bekantskaper. 37 vuxna och två små tjejer köpte tipslappar, och traskade runt vår slinga, och löste tipsfrågor. Grattis till Åke Öberg, som prickade in 11 rätt. Hur det gick för er andra ser ni, om ni klickar på Tävlingsresultat här bredvid.

Lisbeth

 

 

 

PROGRAMGRUPP

Vi har fått en nybildad programgrupp som ska komma med förslag till intressanta och trevliga a
ktiviteter för att fastläggas av styrelsen. Gruppen består idag av två personer men kan vara fler, så intresserade att påverka verksamheten är välkomna att deltaga.
 
De två i gruppen är:
Kajsa Prytz         tel 0704 94 73 63
Berit Andersson tel 0701 46 94 51

Kajsa och Berit vill gärna få förslag och önskemål om aktiviteter och är mycket tacksamma om ni hör av er.

 

 

 

 

 

PROGRAM

Lördag 26 september. kl 11-14.
Har vi boule-turnering för att kora föreningens mästare.
Under tiden så kalasar vi på de goda kolbullarna som föreningens mästerkockar bjuder på för en ringa penning.
Vi trivs och trängs så lite som möjligt i sann coronaanda.
OBS! Man behöver inte spela boule för att smaka på de välsmakande  kolbullarna.

Lördag 3 oktober med samåkning från Hemmet kl 10.00
Studiebesök hos alternativodlaren Dana Wagler i Skenäs.
Intädesavgift 100:-per person.
Välkommen till ett annorlunda odlande.

Måndag 5 oktober kl 10.00
Måndagstäffarna kör igång igen så coconasäkert vi kan och fortsätter sedan som vanligt varje måndag.

Hjärtligt välkomna!

Välkomna på våra aktiviteter!

VÅRA ÅTERKOMMANDE AKTIVITETER

Tipspromenaderna är nu äntligen igång igen för hösten
Hjärtligt välkomna!


Bygdecirkeln  har uppehåll just nu p.g.a. coronan. Vi kommer troligen att köra igång igen någon gång i oktober. Det blir som vanligt 18.30- 21.00 onsdagar jämna veckor.

Yogan fortsätter som förterminsyoga nu efter sommaren i magasinet i Vik söndagar och tisdagar kl 17.00. Sedan i Gamla Hemmet  söndagar från 4/10 till 6/12 och tisdagar 6/10 till 8/12. Kontakta Lena för inbokning

Måndagsträffarna har länge haft uppehåll p.g.a. coronan. Men nu kör vi igång igen och första träffen är den 5/10
 
Åke 

OM HEMMET

Tomtens gräsmatta har på vissa ställen varit lite ojämn minst sagt särskilt mot hästhagen där det varit stora stenar. Nu har vi börjat råda bot mot detta när vi under en fixardag planerat ut med en grävare och med traktor och skopa fyllt upp lite här och var. Till våren efter att frosten och tjälen rett till jorden får vi harva till den större ytan och så gräs där. Dikesslänten mot kyrkslänten som historiskt sett fungerat som soptipp har fått en utjämning med jord den också så att det ska gå lättare att slå av gräset fortsättningsvis.

Norra nedre rummet har varit lite kallt och misstankar har funnits att isoleringen i golvet varit dåligt. Det har bekräftats när vi nu brutit upp golvet för att göra ett helt nytt. Isolering fanns inte alls under större delen av golvet då den gamla trossbotten helt ruttnat bort. Nu hoppas vi att det ska bli mycket varmare och skönare då det blir golv med fullvärdig isolering

Att komma ut från övervåningen är viktigt om en brand skulle råka uppstå och trappan ner skulle vara omöjlig att använda. Nu är brandstegar uppsatta vid vardera övre rummen så att utrymning kan ske genom fönstren. Hågade kan alltid pröva "nedfarten".

Att hålla ett hus i skick är en ständig process så nu är det läge att börja om igen. För den som gärna skulle vilja rycka in med ett liten "handtag" så finns en lista anslagen i Hemmet med en del småsaker som borde bli gjorda. Överraska oss gärna!

Av de lite större åtgärderna är exempelvis en omfärgning av fasaden och att tilläggsisolera vinden, där det endast ligger  ett tunt lager sågspån. (som bäst).

 

Vi ses vartefter! 

 


 

HYRA HEMMET?

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03