Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening
 

Västra Husby kyrka

Göta Kanal vid Snövelstorp


 

Flygbild på Hembygdsgården Gamla Hemmet våren 2019

 

 

Förskolans terminsavslut på Hemmet

Kuddkrig var populärt

Förskolan hade terminsavslut på Hemmet med grillfest och mycket lekar. Lika lyckat i  år som förra året trots ett mindre regn mot slutet. Inget som barnen brydde sig om. De var jätteglada ändå. Att få ta del av lite historia om Fattigstugan och kanske att Kommandorskan spökade lite skapade en del spänning. Några av de modigaste vågade glänta på dörren till förrådet på övervåningen för att se om hon var där. De tyckte nog att de hört något....
Dasset  var kanske inte uppskattat men rönte stort intresse.


Gott med korv

Åke

 

 

En dag för barnen på Hemmet
blev första onsdagen ett mycket uppskattat arrangemang.

Kom gärna till de nästkommande dagarna

Onsdagar 24/7 och 7/8  kl 10.00-12.00

Vi bjuder bland annat på:

Lindans
Kuddkamp          Balansgång

Styltgång
      Stolptennis                   Åka hölass

                Spökvandring

Korv och Glass

Välkomna!

Såväl Föräldrar som Barn

 

 

 

 

 

 

 

Gruppen i Bygdecirkeln har nu tagit sommarledigt.

Gruppen har hela vintern och våren jobbat med att ta fram uppgifter om byarna i socknen. Beträffande Ringby är det mesta av det framtagna materialet nu inlagt på hemsidan.
En del torp/gårdar under Tvärdala är också inlagt. Gå gärna in och ta del av det framtagna. Har ni uppgifter eller något material från byarna, gårdarna eller torpen är vi i gruppen mycket tacksamma att få ta del av detta.
Kom gärna till oss när vi har cirkelkvällarna. Det är onsdagar jämna veckor. Vi kör igång igen den 4:e september.

Åke

Hänt under år 2018 och tidigare år

Hänt i korthet under förra året finner ni under "återblickar" Där kan ni även se i korthet som har hänt alla år ifrån starten för 20 år sedan.

 

 

 

 

PROGRAM

Höstens program är inte klart ännu.

Vi återkommer med detta

 

OM HEMMET

Förrådsutrymmen är det alltid behov av  och vi har begränsade sådana på Hemmet. Styrelsen har därför beslutat att sätta upp ett sköve (förrådsbod) på tomten. Det är nu tillverkat och uppsatt på Hemmet.
Att komma ut från övervåningen är viktigt om en brand skulle råka uppstå och trappan ner skulle vara omöjlig att använda. Nu är brandstegar uppsatta vid vardera övre rummen så att utrymning kan ske genom fönstren. Hågade kan alltid pröva "nedfarten".

Att hålla ett hus i skick är en ständig process så nu är det läge att börja om igen. För den som gärna skulle vilja rycka in med ett liten "handtag" så finns en lista anslagen i Hemmet med en del småsaker som borde bli gjorda. Överraska oss gärna!

Av de lite större åtgärderna är exempelvis en omfärgning av fasaden och att tilläggsisolera vinden, där det endast ligger  ett tunt lager sågspån. (som bäst). Även golvet i norra nedre rummet bör läggas om då det både lutar och i stort saknar isolering. Vi får ta det vartefter.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl. elva för dem som kommer då.

Alla hjärtligt välkomna! 

 

 

 

 

 

VÅRA ÅTERKOMMANDE AKTIVITETER

Tipspromenaderna har nu  sommaruppehåll med återkommer igen till hösten
Hjärtligt välkomna!

Bygdecirkeln  har också sommaruppehåll och kör igång igen till hösten

Yogan . Nu  är der sommaruppehåll även för yogan. Den som   vill  kan göra en "tjuvstart på höstterminen fram emot hösten. Anmäl er till Lena Dagh.
.
Måndagsträffarna fortgår som vanligt hela tiden. VI skannar in gamla bilder från bygden så den som har sådana och är villiga att dela med sig så tar vi tacksamt emot.
Hjärtligt välkomna till en trivsam stund! Vi startar kl 10.00 och kaffet är vid 11.00.
 
Åke   

HYRA HEMMET?

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03