Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening

Västra Husby kyrka  

Göta Kanal vid Snövelstorp

Västra Husbydagen  


Västra Husbydagen blev mycket lyckad tycker vi som varit med och arrangerat. Riktigt fint väder och många besökare.
Gå gärna in under årets bilder och se vad Orvar har dokumenterat.

 

Många eleganta hattar förevisades Riktigt fina hästar tillverkades
   
Tipspromenaden 18 november  
En söndagsmorgon i november vill många ta en promenad, tydligen. Vad passar då bättre än att ta en tipsrunda. När en kvart av anmälningstiden hade gått, så hade Jag skickat ut 19 personer. Totalt blev det 30 deltagare, och äntligen kunde jag räkna in 12 rätt, till och med tre stycken. Nu är jag nöjd. Gå in och titta på Tävlingsresultat, så ser ni resultaten och rätta svaren.

Lisbeth

 

 
 

 

Våra återkommande aktiviteter
 
Tipspromenaderna varje söndag med start mellan 09.30 och 11.00
Bygdecirkeln  varje onsdag jämn vecka med start kl 18,30
Yogan har nu några extraomgångar på söndagar innan riktiga starten i slutet av september.
Måndagsträffarna fortgår som vanligt hela tiden. VI skannar in gamla bilder från bygden så den som har sådana och är villiga att dela med sig så tar vi tacksamt emot.
Hjärtligt välkomna till en trivsam stund! Vi startar kl 10.00 och kaffet är vid 11.00.
 
Träffarna på onsdaga har sommaruppehåll och återkommer till hösten.


 

Åke       

 
Hemmet Hyra Hemmet?  

Förrådsutrymmen är det alltid behov av  och vi har begränsade sådana på Hemmet. Styrelsen har därför beslutat att sätta upp ett sköve (förrådsbod) på tomten. Det är nu tillverkat och uppsatt på Hemmet.
Att komma ut från övervåningen är viktigt om en brand skulle råka uppstå ocht trappan ner skulle vara omöjlig att använda. Nu är brandstegar uppsatta vid vardera rummen så att utrymning kan ske genom fönstren. Hågade kan alltid pröva "nedfarten".

Att hålla ett hus i skick är en ständig process så nu är det läge att börja om igen. För den som gärna skulle vilja rycka in med ett liten "handtag" så finns en lista anslagen i Hemmet med en del småsaker som borde bli gjorda. Överraska oss gärna!

Av de lite större åtgärderna är exempelvis en omfärgning av fasaden och att tilläggsisolera vinden, där det endast ligger  ett tunt lager sågspån. (som bäst). Även golvet i norra nedre rummet bör läggas om då det både lutar och i stort saknar isolering. Vi får ta det vartefter.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl. elva för dem som kommer då.

Alla hjärtligt välkomna!

 


Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03