Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening
             Västra Husby kyrka Göta Kanal Hylinge 

 

Tipspromenaden 19/11 Husförhör  torsdag 23/11 kl 18,30

Lite snöglopp och blåst, men tipspromenaden är ett sätt att komma ut, eller hur.  Lite lågt deltagarantal har det varit de senaste två gångerna.  Men det kan väl ändras de två gånger vi har kvar på säsongen?  Jämfört med förra veckans supersvåra frågor, så blev det istället så att hälften av er 22 hade tolv rät idag.  Alla ska sträcka på sig, även fast ni inte får något pris.  Se under Tävlingsresultat!

Lisbeth

Pontus håller under lättsamma former husförhör med oss församlingsbor på gamla Hemmet.
Hur gick det till vid husförhören förr i tiden? Vi försöker tillsammans sätta oss in i det.
Postillan och Luthers lilla katekes tar förståss med oss.
När vi svettats färdigt får vi kaffe med något gott till.

 

 

   
Bygdecirkel Onsdagskaféet.
Bygdecirkeln har kört igång igen efter sommaruppehållet. Material läggs in vartefter så gå gärna in och titta på vad som kan vara nytt.
Restads by är färdigforskad vad bosatta människor där beträffar och kommer nu att läggas ut på hemsidan,

Har någon bilder eller annat intressant från Restad by, eller någon annan by, så är vi mycket intresserade att få ta del av det.

Ortsfolk berättar har redigerats om för att bli lättare att hitta i. Nu ligger berättelser under respektive berättare. Nyss inlagt är Elin Norrbom, Unos mamma, som har flera berättelser. En härlig människa som ibland inte skräder sina ord.

Åke

 

Varje onsdag kl 10.00 med start 13/9.
Kaffe med trevlig samvaro. Litet pyssel, sticka, sy eller bara vara.
Kanske löser vi också de frågor våra världsledare inte klarar av.

Alla välkomna!

 

 


 

 

 

 

 

 
Hemmet Hyra Hemmet?  

Nu har vi gått igenom hela Hemmet med renovering. Södra övre rummet var det sista som inte åtgärdats men är nu i det närmaste färdigt. Bara ett par belysningsarmaturer och ett värmeelement återstår att införskaffa. För yogan är allt klart till start 5/9 och test-yoga utfördes under Östgötadagarna till belåtenhet.
Innan dess var det högtidlig invigning av rummet med champagne (Läs cider).

Nu återstår det lite gärdesgårdsbygge innan det är läge att börja om igen. Exempelvis behövs en omfärgning av fasaden.
Alla värmeelement kommer att också bytas ut. De var felaktiga och är nu tillbakalämnade till inköpsstället. Ett av dem som var monterat på handikappstoan fattade eld och en del av bakomvarande väggen brann upp. Som vä
l var så slocknade elden troligen av syre brist. Nära var det i vart fall att hela uthuset brunnit upp.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl.elva för dem som kommer då.


 

 


 

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03


*