Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening

Västra Husby kyrka  

Göta Kanal vid Snövelstorp

   
Tipspromenaden 9 december

PROGRAM

Visst är det så, att våra tipspromenader har kommit in i människors medvetande. Sedan starten 13 maj 2012, så har fler och fler tagit första steget till Gamla hemmet via tipspromenaden. Många har ända sedan starten kommit regelbundet, många sporadiskt. Men det senaste året har jag också sett hur fler vill prova vår runda. Deltagarantalet skiftar. Höstsäsongen har omfattat 14 rundor, med deltagarantal allt mellan 19 och 45. Idag var ni 28 hurtiga, som inte räddes det dåliga vädret. Klicka nu in er på Tävlingsresultat, och se hur det gått

Lisbeth

 

Lilljul
Lördagen den 15 december kl 14,00 möts vi i Gamla Hemmet och äter tomtegröt med skinkmacka. Först bjuder Bengt förståss på rykande varm glögg med pepparkaka som brukligt i snickarboa. Ja det blir också kaffe och kaka, lotteri som kostar 5 kr per lott och allsång med de gamla kända julvisorna. Små avbrott i det gemytliga samspråket vid bordet då Åke har några små anekdoter att förtälja.Vi hoppas på en fin eftermiddag.
Välkomna in i det julpyntade Gamla Hemmet!

Julgransplundring på gammalt vis
för alla ådrar
Lördag den 19 januari kl 14.00 i Gamla Hemmet med kaffe och dopp.
Förr när jul-, nyår- och trettondagshelgerna var över, var det dags för julgransplundringar. Sedan man intagit kaffe eller mjölkchoklad med doppa ägnade man sig åt sånger, lekar, tävlingar och till sist gottepåsar som delades ut innan man gick hem. Så roligt eller hur?
Kom till oss på Gamla Hemmet och vi provar på tillsammans. Vi kastar sedan den rara granen.                   

Västgötahistorier
Torsdagen den 14 februari kl 18.30 kommer förre kantorn och läraren Kalle Främberg till Gamla Hemmet och berättar sina mustiga och härliga västgötahistorier för oss. Det måste man bara höra.
Efteråt tar vi en kopp te eller kaffe och smörgås medan vi studerar en så kallad Dialogduk från Hembygdsförbundet. Vad är bra och vad är dåligt med vår förening? Vi funderar tillsammans en stund.

Årsmöte
Torsdagen den 21 mars kl 18.30 i
Gamla Hemmet.

Hjärtligt Välkomna till alla aktiviteter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra återkommande aktiviteter

Tipspromenaderna varje söndag med start mellan 09.30 och 11.00

Bygdecirkeln  varje onsdag jämn vecka med start kl 18,30

Yogan har nu snart juluppehåll men återkommer i samma omfattning i januari.
.
Måndagsträffarna fortgår som vanligt hela tiden. VI skannar in gamla bilder från bygden så den som har sådana och är villiga att dela med sig så tar vi tacksamt emot.
Hjärtligt välkomna till en trivsam stund! Vi startar kl 10.00 och kaffet är vid 11.00.
 
Träffarna på onsdagar har legat nere i höst men återkommer förhoppningsvis.

 

Åke         

Hyra Hemmet?

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03

 

Hemmet

Förrådsutrymmen är det alltid behov av  och vi har begränsade sådana på Hemmet. Styrelsen har därför beslutat att sätta upp ett sköve (förrådsbod) på tomten. Det är nu tillverkat och uppsatt på Hemmet.
Att komma ut från övervåningen är viktigt om en brand skulle råka uppstå och trappan ner skulle vara omöjlig att använda. Nu är brandstegar uppsatta vid vardera övre rummen så att utrymning kan ske genom fönstren. Hågade kan alltid pröva "nedfarten".

Att hålla ett hus i skick är en ständig process så nu är det läge att börja om igen. För den som gärna skulle vilja rycka in med ett liten "handtag" så finns en lista anslagen i Hemmet med en del småsaker som borde bli gjorda. Överraska oss gärna!

Av de lite större åtgärderna är exempelvis en omfärgning av fasaden och att tilläggsisolera vinden, där det endast ligger  ett tunt lager sågspån. (som bäst). Även golvet i norra nedre rummet bör läggas om då det både lutar och i stort saknar isolering. Vi får ta det vartefter.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl. elva för dem som kommer då.

Alla hjärtligt välkomna!