Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening
             Västra Husby kyrka Göta Kanal                 Hylinge 

Tipspromenader

Idag kunde vi glädjas igen åt ett bra deltagande i härligt väder.  Men återigen blev det lite väl svårt.  De tre gånger som varit den här säsongen, så har vi inte haft en enda tolva.  Jag ska bättra mig. Titta in under Tävlingsresultat och kolla.

Lisbeth

 

 

Våra pågående aktiviteter
 
Tipspromenaderna är som vi nog alla vet i full gång.
.
Bygdecirkeln  Pågår med start 18:30 varje jämn vecka som vanligt. Alla som vill är hjärtligt välkomna att vara med. Ni kanske har bilder, dokument eller liknande från socknen, någon by eller gård. Eller bara något att berätta.
Mycket är inlagt bl.a. om Restad by och Stora Hagen. Luddingsholm har kompletterats med såväl familjelängder, bouppteckningar och flyttningsbetyg, Gå gärna in och titta!

Yogan är i full gång med vårterminen. En förlängning av den är inplanerad så är du intresserad att vara med så hör av dig till Lena Dagh.

Måndagsträffarna fortgår som vanligt hela tiden. VI skannar in gamla bilder från bygden så den som har sådana och är villiga att dela med sig så tar vi tacksamt emot.
Hjärtligt välkomna till en trivsam stund! Vi startar kl 10.00 och kaffet är vid 11.00.
 
Träffarna på onsdagar mellan kl.10.00 och 12.00. Med eller utan stickor men alltid trevlig samvaro vid kaffebordet.Välkomna!

Åke       

 
Hemmet Hyra Hemmet?  

Förrådsutrymmen är det alltid behov av  och vi har begränsade sådana på Hemmet. Styrelsen har därför beslutat att sätta upp ett sköve (förrådsbod) på tomten. De är för närvarande under uppförande på Luddingsholm

Att hålla ett hus i skick är en ständig process så nu är det läge att börja om igen. För den som gärna skulle vilja rycka in med ett liten "handtag" så finns en lista anslagen i Hemmet med en del småsaker som borde bli gjorda. Överraska oss gärna!

Av de lite större åtgärderna är exempelvis en omfärgning av fasaden och att tilläggsisolera vinden, där det endast ligger  ett tunt lager sågspån. (som bäst). Även golvet i norra nedre rummet bör läggas om då det både lutar och i stort saknar isolering. Vi får ta det vartefter.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl. elva för dem som kommer då. Alla hjärtligt välkomna

 

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03