Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening
             Västra Husby kyrka Göta Kanal Hylinge 

 

Tipspromenaden 15/10 Bygdecirkel

Varm och skön höstdag när Putte och Kajsa hade tipspromenaden.
Idag var det bildfrågor och det är alltid kul med lite omväxling. Svårt eller inte kan diskuteras. Det var i alla fall två frågor som jag var säker på. Nästa gång skulle frågorna bli lättare och det tar jag som ett löfte. Dels att de kommer igen med nya roliga frågor och dels att de blir lättare. Kanske skulle kunna tre?

Åke

 

 

Bygdecirkeln har kört igång igen efter sommaruppehållet. Material läggs in vartefter så gå gärna in och titta på vad som kan vara nytt.
Restads by är färdigforskad vad bosatta människor där beträffar och kommer nu att läggas ut på hemsidan,

Har någon bilder eller annat intressant från Restad by, eller någon annan by, så är vi mycket intresserade att få ta del av det.

Ortsfolk berättar har redigerats om för att bli lättare att hitta i. Nu ligger berättelser under respektive berättare. Nyss inlagt är Elin Norrbom, Unos mamma, som har flera berättelser. En härlig människa som ibland inte skräder sina ord.

Åke

   
Höstens program Onsdagskaféet.
Vi är i full gång och betar av höstens program och hittills har det varit lyckade arrangemang. Det senaste, kolbullar, lockade många som lät sig väl smaka.
Tyvärr så har den lömske Tryckfelsnisse varit framme och angett att kyrkovisningen skulle äga rum den 21:a denna månad när det i själva verket är den 14:e. Programmet som Inger har skickat ut är dock som vanligt rätt och förhoppningsvis så har ni i det här fallet tagit fasta på det.

Försök till bättring lovar

Åke

Varje onsdag kl 10.00 med start 13/9.
Kaffe med trevlig samvaro. Litet pyssel, sticka, sy eller bara vara.
Kanske löser vi också de frågor våra världsledare inte klarar av.

Alla välkomna!

 

 


 

 
Hemmet Hyra Hemmet?  

Nu har vi gått igenom hela Hemmet med renovering. Södra övre rummet var det sista som inte åtgärdats men är nu i det närmaste färdigt. Bara ett par belysningsarmaturer och ett värmeelement återstår att införskaffa. För yogan är allt klart till start 5/9 och test-yoga utfördes under Östgötadagarna till belåtenhet.
Innan dess var det högtidlig invigning av rummet med champagne (Läs cider).

Nu återstår det lite gärdesgårdsbygge innan det är läge att börja om igen. Exempelvis behövs en omfärgning av fasaden.
Alla värmeelement kommer att också bytas ut. De var felaktiga och är nu tillbakalämnade till inköpsstället. Ett av dem som var monterat på handikappstoan fattade eld
och en del av bakomvarande väggen brann upp. Som väl var så slocknade elden troligen av syre brist. Nära var det i vart fall att hela uthuset brunnit upp.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl.elva för dem som kommer då.


 

 


 

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03


*