Välkommen till
Västra Husby Hembygdsförening

Västra Husby kyrka  

Göta Kanal vid Snövelstorp

   
Skövet  är uppmonterat på Hemmet

Strålande väder kanske bidrog att montaget gick så strålande bra. Många villiga armar hjälpte till att få upp huset på sin nya plats

Det efterföljande "takstolskalaset" med grillad korv samt kaffe och kaka var dessutom både trivsamt och gott.

Gå in under årets bilder och se hur Orvar har förevigat händelsen

Åke

 

 


 

 

Skövet under montering


Tipspromenade
n 10 juni

Säsongens sista tipspromenad genomfördes, enligt min mening, i plågsam värme. Men 26 personer kom till start, och gick runt. Vatten och saft smakade bra för de flesta vi återkomsten. Nu kan ni titta in under Tävlingsresultat för vidare info. Lisbeth

Lisbeth

 

 

Våra återkommande aktiviteter
 
Tipspromenaderna Gör nu uppehåll till hösten då alla är välkomna att deltaga igen.

Bygdecirkeln  har haft avslutning av vårterminen med grillkväll på Hemmet. Återkommer igen mot hösten

Yogan gör uppehåll till 26 augusti då vi tjuvstartar med några extraomgångar på söndagar innan riktiga starten i september

Måndagsträffarna fortgår som vanligt hela tiden. VI skannar in gamla bilder från bygden så den som har sådana och är villiga att dela med sig så tar vi tacksamt emot.
Hjärtligt välkomna till en trivsam stund! Vi startar kl 10.00 och kaffet är vid 11.00.
 
Träffarna på onsdagar har sommaruppehåll och återkommer till hösten.Ha en skön sommar!

Åke       

 
Hemmet Hyra Hemmet?  

Förrådsutrymmen är det alltid behov av  och vi har begränsade sådana på Hemmet. Styrelsen har därför beslutat att sätta upp ett sköve (förrådsbod) på tomten. Det är nu tillverkat och uppsatt på Hemmet. Återstår taktegel (finns i Örebro) och att måla skövet utvändigt.
Att komma ut från övervåningen är viktigt om en brand skulle råka uppstå ocht trappan ner skulle vara omöjlig att använda. Nu är brandstegar uppsatta vid vardera rummen så att utrymning kan ske genom fönstren. Hågade kan alltid pröva "nedfarten".

Att hålla ett hus i skick är en ständig process så nu är det läge att börja om igen. För den som gärna skulle vilja rycka in med ett liten "handtag" så finns en lista anslagen i Hemmet med en del småsaker som borde bli gjorda. Överraska oss gärna!

Av de lite större åtgärderna är exempelvis en omfärgning av fasaden och att tilläggsisolera vinden, där det endast ligger  ett tunt lager sågspån. (som bäst). Även golvet i norra nedre rummet bör läggas om då det både lutar och i stort saknar isolering. Vi får ta det vartefter.

Måndagsträffar pågår som vanligt. Kom gärna in på Hemmet då.  Som tidigare pågår inläggning av bilder på hemsidan och lite annat pyssel, men att bara umgås och prata är fullt legitimt skäl för att titta in. Vi bjuder på fika som dukas fram kl. elva för dem som kommer då. Alla hjärtligt välkomna

 

Ska du ha en sammankomst eller fest av något slag så kan ”Hemmet” vara ett alternativ hålla till på.
Kanske en förmiddag, eftermiddag, kväll eller en hel dag. Eller till och med flera dagar. Mycket är möjligt att tillgodose om Hembygdsgården är ledig.

På sommarhalvåret finns möjlighet att fika eller äta ute i trädgården eller på altanen vid uthuset. Boulebanan är tillgänglig om man skulle vilja spela boule.

För mera upplysningar och tips så kontakta gärna Berndt Prytz som har hand om bokning och uthyrning.
Titta gärna också under fliken "att hyra Gamla Hemmet" så kan du själv under länken "bokningskalender" se om Hemmet är ledigt vid önskad hyrtid.

Berndt Prytz    tel 011-703 13 eller 070-753 31 03